Loading...
Producten met hun toepassingen

Standaard beton

/

Onze standaard betonsoorten (C20/25 XC2 S3 N32, grof grind en C20/25 XC2 S3 N16, fijn grind) zijn voor vrijwel iedere toepassing te gebruiken en voldoen aan de gangbare sterkteklasse en milieuklasse.

Lees verder »
vloerspecie Betonmortel Centrale Groningen - BCG

Vloerspecie

/

Vloerspecie wordt gebruikt voor het leggen van vloertegels en het maken van cementdekvloeren.

Lees verder »

Gestabiliseerd zand

/

Gestabiliseerd zand is betonzand met 10 tot 20 procent cement. Gestabiliseerd zand wordt veel gebruikt in de wegenbouw, maar is ook een goede fundering voor een oprit, tuin en terras.

Lees verder »

Kleurbeton (gekleurd beton)

/

Bij beton denkt men vaak aan de kleur grijs, maar tegenwoordig kunnen in het werk gestorte betonnen constructies in allerlei kleuren uitgevoerd worden.

Lees verder »

Colloïdaal beton (onderwaterbeton)

/

Colloïdaal beton of onderwaterbeton is geschikt voor constructief onderwaterbeton en oever- en bodembescherming.

Lees verder »

Beton met kunstof- en of staalvezels

/

Het toevoegen van staal-, kunststof of glasvezels in beton. Een passende oplossing voor bijvoorbeeld extra sterkte, vereenvoudiging van het bouwproces of grotere brandwerendheid in uw constructie.

Lees verder »

Stampbeton

/

Stampbeton wordt gebruikt voor het maken van ongewapende werkvloeren en bodemafsluitingen. Het cementgehalte van deze mengsels is lager dan gebruikelijk voor normaal beton (circa 100 tot 250 kg/m3). Deze schrale en droge species laten zich niet goed verdichten met bijvoorbeeld trilnaalden en worden vaak door aanstampen verdicht. Vandaar de benaming stampbeton.

Lees verder »

Vloeistofdichte beton

/

Beton toegepast voor vloeistofdichte voorzieningen, zoals vloeren die de bodem bescherming bieden tegen schadelijke stoffen (tankstations, mestopslag of wasstraten). Vloeistofdicht beton is ook geschikt voor wanden bij kelders en zwembaden.

Lees verder »

Beton bestand tegen vorst en/of dooizouten

/

Beton met milieuklasse XF4 is een beton soort met minuscule luchtbellen die de uitzetting van ijsvorming opvangt. Dit voorkomt dat het opzwellende ijs de beton aan de oppervlakte uit elkaar drukt (zie foto).

Lees verder »

Vloeispecie

/

Vloeispecie is een mengsel van cement, zand en water met een hoge vloeibaarheid. De vloeispecie vloeit zeer ruim uit en wordt veel gebruikt als werkvloer onder de later aan te brengen constructievloer van beton. Vloeispecie wordt gebruikt voor grotere oppervlakten. Voor het aanbrengen is een speciale vloeipomp nodig!

Lees verder »

Onderwaterbeton voor waterbouwkundige werken, kelders, ondergrondse garages

/

Onderwater beton wordt meestal toegepast als bemaling van de bouwput niet is toegestaan of niet mogelijk is. Toepassingen zijn waterbouwkundige werken, kelders en ondergrondse parkeergarages. De verharding kan uitstekend onder water plaatsvinden.

Lees verder »

Zelfverdichtend beton

/

Zelfverdichtend Beton (ZVB) is zeer vloeibaar. Hierdoor zijn gecompliceerde vormen en constructies met veel sparingen of veel wapening eenvoudig te storten. Het betonoppervlak is van hoge kwaliteit, hierdoor duurzaam en uitermate geschikt voor schoonbeton toepassingen.

Lees verder »

Schuimbeton

/

Beton Centrale Groningen BV levert schuimbeton in verschillende samenstellingen voor diverse toepassingen en voor isolatie.

Lees verder »